Зробив тайник та сподівався проскочити: житель Виноградівщини намагався ошукати митників (Фото)

лютого 15 / 2021


22-річний житель Виноградівщини, ретельно приховавши понад сотню пачок сигарет у двох тайниках іномарки «SKODA OCTAVIA», сподівався перетнути українсько-угорський кордон для подальшого перепродажу тютюнових виробів.

Виїжджаючи з України через митний пост «Вилок», що на українсько-угорському кордоні, під час проходження митно-прикордонного контролю, свідомо обрав спрощену смугу – «зелений коридор». Та, враховуючи результати аналізу ризиків, інспектори-пошуківці направили транспортний засіб в «червоний коридор» для проведення поглибленого огляду.

Однак, перед початком детального огляду, митники ще раз уточнили у закарпатця, чи нічого прихованого через кордон не везе. Хлопець заперечив наявність в іномарці товарів, заборонених або обмежених до вивезення з митної території України, а також прихованих від митного контролю.

Читайте також:

Вирішив схитрити, та прикордонники "розкусили"

Тож, митникам залишилося перевірити «добросовісність» співвітчизника. Результати перевірки не забарилися. В автівці знайшли приховані тютюнові вироби «PhilipMorris Novel Remix» з акцизною маркою України в загальній кількості 178 пачок.

"Сигарети знаходилися рівномірно розподілені у двох спеціально виготовлених тайниках у порогах автомобіля з обох боків транспортного засобу, – розповідають інспектори-пошуківці. – Доступ до вмісту тайників став можливим через отвори, що знаходилися у салоні автомобіля з внутрішньої сторони порогів, після демонтажу водійського та переднього пасажирського сидінь та зняття спеціально виготовлених металевих пластин розмірами 16 х 10 см, які кріпилися до порогу спеціально виготовленим механізмом. Сигарети додатково були упаковані у прозору вакуумну плівку кустарним способом".

Цікаво, що під час надання письмового пояснення, молодик почав запевняти, що він не приховував цигарки у своєму авто. Митники по базі з’ясували, що даний легковик особисто ним ввезений на територію України 08.02.2021. З часу в’їзду водій свій транспортний засіб нікому не передавав у користування.

Тож, за вчинення правопорушення, передбаченого ч.2 статтею 483 митного кодексу України, відносно закарпатця складено протокол.

До слова, молодий хлопець раніше вже притягався за порушення митних правил за статтею 483 МКУ. Тож, в даному випадку відповідальність передбачає накладення штрафу в розмірі 200 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами, що використовувалися для переміщення товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Виявлені сигарети з фільтром, вартістю понад 8 тис грн, та іномарка «SKODA OCTAVIA», оцінена у понад 120 тис грн, вилучені до рішення суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар