Взято під варту громадянина Туреччини, який намагався контрабандою перевезти до ЄС близько 400 кг героїну

грудня 29 / 2020
Колегія суддів Мукачівського міськрайонного суду, погодившись із принциповою позицією прокурора Закарпатської обласної прокуратури, під час підготовчого судового засідання обрала громадянину Туреччини безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, наприкінці минулого року іноземець організував транспортування героїну з Києва до країн Євросоюзу. Для прикриття він використав власну фірму, яка надавала посередницькі послуги з експорту промислових товарів. Намагаючись приховати злочинну діяльність, він зі спільниками заховав наркотики в листи фанери.

За процесуального керівництва обласних прокурорів співробітниками УСБУ в Закарпатській області спробу контрабанди було виявлено та блоковано на одному із пунктів пропуску до ЄС. Тоді правоохоронці вилучили 374 кг героїну.

Організатор каналу контрабанди обвинувачується у закінченому замаху на контрабанду наркотичної речовини в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України). Слід зазначити, що аналогічний запобіжний захід йому обирали і на стадії досудового розслідування. Наразі триває судовий розгляд провадження.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду


Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар