За незаконні рубки в лісах Іршавщини зі збитками у понад 100 тис. грн закарпатець постане перед судом  

грудня 03 / 2020


Начальником Іршавського відділу Хустської місцевої прокуратури затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 19-річного мешканця Мукачівщини за фактом вчинення незаконної порубки в лісах, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Як встановило слідство, на початку березня 2020 року юнак здійснив самовільну рубку сироростучих дерев на території держпідприємства «Іршавське лісове господарство». Правоохоронці задокументували протиправні дії вказаного громадянина, внаслідок яких зрубано понад три десятка дерев акації. Збитки державі склали більше 104 тисяч гривень.

Зловмисника викрив працівник лісгоспу й повідомив правоохоронців. Досудове розслідування у цьому провадженні здійснювали слідчі місцевого відділення поліції за процесуального керівництва прокурорів Іршавського відділу Хустської місцевої прокуратури.

Надалі обвинувальний акт розглядатиме Іршавський районний суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар