Підкуп виборців на Іршавщині: судитимуть місцеву мешканку

листопада 24 / 2020
За процесуального керівництва Іршавського відділу Хустської місцевої прокуратури завершене досудове розслідування за фактом підкупу виборців, який викрито 25 жовтня, безпосередньо в день голосування на місцевих виборах 2020 року.

До суду з угодою про визнання винуватості скеровано обвинувальний акт щодо місцевої мешканки, дії якої кваліфіковано за ч. 4 ст. 160 КК України (надання виборцям неправомірної вигоди, що супроводжується агітацією зі згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, за даними слідства, напередодні дня волевиявлення особа отримала від учасника виборчих перегонів певну суму коштів. Розподіливши гроші, надавала їх мешканцям Іршави, агітуючи проголосувати саме за цього кандидата в депутати. Встановлено 9 фактів підкупу, реалізованих вказаною особою.

Обвинувальний акт передано для розгляду по суті, очікується рішення суду у вказаній справі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.




Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар