На Закарпатті виявили партію контрафактного алкоголю та цигарок на 150 тисяч гривень (фото)

жовтня 30 / 2020
Правоохоронці виявили та вилучили 3919 пляшок контрафактного алкоголю та 1000 пачок сигарет без марок акцизного збору України на загальну суму близько 150 тисяч гривень.

У Закарпатській області правоохоронцями викрито канал доставки в прикордонні райони контрафактних тютюнових та горілчаних виробів, призначених для нелегального збуту через місцеві заклади харчування і торгівлі.

У ході реалізації оперативної інформації, оперативно-розшуковими підрозділами Чопського прикордонного загону було проведено спільні заходи з підрозділами Нацполіції та ДФС, під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури. Так, наприкінці вересня 2020 року на автодорозі «Сянки-Ужгород», під час зупинки транспортного засобу, яким керував мешканець с. Жорнава Великоберезнянського району, представниками правоохоронних органів було виявлено та вилучено 3919 пляшок контрафактного алкоголю та 1000 пачок сигарет без марок акцизного збору України на загальну суму близько 150 тисяч гривень. Дії особи були кваліфіковані за ч.1 ст. 204 КК України «Незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів».



У подальшому, за результатами експертизи було підтверджено нелегальне походження виявлених підакцизних товарів.
У ході супроводу кримінального провадження, розпочатого за матеріалами оперативно-розшукового підрозділу Чопського прикордонного загону, було проведено комплекс заходів, направлених на розкриття даного злочину. Як результат, перевізникові контрафактної продукції повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.204 КК України. Обвинувальний акт відносно підозрюваного разом з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду для розгляду справи по суті, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на своїй сторінці у фейсбук.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар