Закарпатський автоперевізник використовував працю 24-х неналежно оформлених водіїв

жовтня 27 / 2020
Закарпатський автоперевізник використовував працю 24-х неналежно оформлених водіїв
Фахівці Управління Держпраці у Закарпатській області під час проведення інспекційного відвідування одного з підприємців Іршавщини встановили, що місцевий автоперевізник – використовує працю водіїв вантажних автомобілів на умовах цивільно-правових договорів.

Здавалося б, у цьому немає нічого незаконного. Однак, як відомо, робота, яку виконує працівник на користь суб’єкта господарювання, за вимогами цивільно-правового договору, не повинна збігатися з основним видом його економічної діяльності. Тобто роботодавець мав укласти зі своїми працівниками, котрі виконували роботи з виконання вантажних автоперевезень, трудові договори. Про наявність трудових відносин свідчить і той факт, що оплату праці тут проводили не за конкретний результат, а за процес праці протягом відповідного проміжку часу. Тому вона має форму заробітної плати. Загалом, як стало відомо, на цивільно-правових засадах на іршавського автоперевізника працювали 24 водії.

За результатами інспекційного відвідування був складений акт і наданий припис, де вказано, що підприємець допустив до виконання робіт з перевезення вантажів водіїв без укладення з ними трудових договорів, порушивши таким чином вимоги ч3.ст.24 Кодексу законів про працю України.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар