На Закарпатті СБУ блокувала контрабанду деревини до Євросоюзу

вересня 28 / 2020

Cхему незаконного переміщення через митний кордон України гуртових партій вартісної деревини до країн Євросоюзу блокувала Служба безпеки України в Закарпатській області. За даними досудового слідства, протиправні поставки організував один із місцевих підприємців. Аби уникнути викриття, комерсант надав до митного оформлення документи, які містять неправдиві відомості про походження вантажу.

Чергове незаконне переміщення за кордон оперативники спецслужби попередили на пункті пропуску «Ужгород». У вантажівці, яка прямувала до країни ЄС, правоохоронці виявили партію дубу, вартістю понад 300 тисяч гривень.

СБУ викрила нелегальні вирубки цінної деревини у двох державних лісгоспах

Слідчими органів безпеки відкрито кримінальне провадження за ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до контрабанди лісу. Операція із викриття та блокування контрабанди проводилася під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар