У нагоді став ендоскоп: за обшивкою салону мікроавтобуса виявлено «тютюновий сховок»

серпня 27 / 2020
У нагоді став ендоскоп: за обшивкою салону мікроавтобуса виявлено «тютюновий сховок»

Сьогодні (27.08.20) на українсько-угорському кордоні митники спільно з прикордонниками виявили чергового перевізника так званих «італійських бусів», який вдався до незаконного переміщення тютюнових виробів, заздалегідь приховавши їх за декоративною обшивкою салону автомобіля.
Виїжджав житель Львівської області, 1992 р.н., через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці на мікроавтобусі «Мерседес-Бенц» до Італії в приватних справах. Під час проходження контрою у «червоному коридорі» задекларував про наявність ручної поклажі з особистими речами.
Втім, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, інспектори вирішили провести поглиблений огляд транспортного засобу. І не помилилися. У нагоді стало застосування технічних засобів, а саме: оглядового дзеркала, ліхтарика, ендоскопа та викрутки. Відтак, виявлено 600 пачок сигарет, старанно прихованих у конструктивних порожнинах та за обшивкою бокових стінок салону мікроавтобуса, які попередньо піддавалися розбиранню та монтажу з метою переміщення прихованих тютюнових виробів.
Митники-пошуківці розповідають, що доступ став можливим після демонтажу декоративної обшивки стінок салону автомобіля та листів фанери, які кріпилися за допомогою саморізів та закривали конструктивні порожнини.
Наразі складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 ч.1 Митного кодексу України. Приховані сигарети, вартістю понад 30 тис грн., та мікроавтобус марки «MERCEDES-BENZ» моделі «SPRINTER 313 CDI» (2006 р.в.), вилучено на склад митниці до рішення суду.
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар