Прикордонник не взяв 20 Євро хабара: закарпатець намагався купити позачерговий проїзд

серпня 04 / 2020
Прикордонник не взяв 20 Євро хабара: закарпатець намагався купити позачерговий проїзд
Патріотичне виховання прикордонників та недопущення корупційних проявів під час несення служби – один з пріоритетних напрямків роботи з персоналом Чопського загону. Заходи, що вживаються з метою підвищення свідомості військовослужбовців, жорсткий запит та абсолютна нетерпимість до будь-яких протиправних діянь з боку співробітників формують у прикордонників принциповість та стійкість до спроб втягування у незаконну діяльність.

Так, з початку року задокументовано майже два десятки випадків відмови прикордонників Чопського загону від неправомірної винагороди.
Останній такий випадок стався у пункті пропуску «Тиса» на кордоні з Угорщиною. Місцевий житель підійшов до прикордонного наряду та запропонував йому хабар у розмірі 20 євро за об’їзд черги та безперешкодний пропуск свого мікроавтобуса на виїзд з України. Разом з грошима водій намагався дати військовослужбовцеві клаптик паперу з даними автомобіля.

На таку пропозицію вськовослужбовець відповів рішучою відмовою. Натомість, про протиправні дії повідомили співробітникам Національної поліції. У діях хабародавця вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар