На Закарпатті відбудеться суд над палієм заповідника "Долина нарцисів"

травня 16 / 2020
На Закарпатті відбудеться суд над палієм заповідника "Долина нарцисів"
На Закарпатті Хустська місцева прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який підпалив суху траву в Карпатському біосферному заповіднику «Долина нарцисів».

Як повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області, обвинувачений – 49-річний чоловік, який 27 березня, навмисне підпалив суху траву на території заповідника і покинув місце злочину. Вигоріло близько 6,5 га на території природоохоронного науково-дослідного відділення «Долина нарцисів» ім. проф. Василя Комендаря.

«На наступний день, побачивши, що вигоріла не вся, на його думку, суха трава, він повторно підпалив сухостій. В результаті, згідно розрахунків проведених фахівцями заповідника, на охоплених пожежею 2,5 га території, знищено близько 10 тис квітів білоцвіту весняного (проліски, – ред.), які занесені до Червоної книги України», – відзначили в прокуратурі.

Загальна сума завданих збитків заповідника «Долина нарцисів» становить майже 650 тисяч гривень.

«Дії підозрюваного кваліфіковані як ч.ч. 1, 2 ст.252 КК України – умисне знищення об’єктів природно-заповідного фонду … Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років», – додали в прес-службі прокуратури.
За повідомленням прес-служби прокуратури Закарпатської області

Категорія : Кримінал


Залишити Коментар