Прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно голови ДВК з 69 округу, яка незаконно видала бюлетені для голосування

травня 08 / 2020
Прокуратурою та поліцією Закарпаття продовжується системна робота із притягнення до відповідальності осіб за порушення виборчого законодавства.
Прокуратура затвердила обвинувальний акт стосовно голови ДВК з 69 округу, яка незаконно видала бюлетені для голосування

Так, у травні 2020 року, прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови дільничної виборчої комісії у с. Червеньово, Мукачівського району.

У ході слідства зібрано докази, які підтверджують, що підозрювана, усупереч складеної присяги та діючого законодавства, незаконно видала невстановленим особам 45 бюлетенів, на імена осіб, які у день проведення позачергових виборів до Верховної Ради України перебували за кордоном.

Дії підозрюваної кваліфіковані за ч.2 ст.158-1 КК України, тобто надання виборчих бюлетенів особам, які не мають право їх отримувати, вчинене членом виборчої комісії, за попередньою змовою групою осіб.

Сторона захисту, оцінивши зібрані у ході розслідування докази, пішла на угоду з стороною обвинувачення, визнавши свою вину в інкримінованому злочині.

Наразі, обвинувальний акт разом із угодою про визнання винуватості, скерований до Мукачівського міськрайонного суду для затвердження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі та детективи відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Закарпатській області. Прокуратура області забезпечила процесуальне керівництво за ходом слідства.

Таким чином, уже десять обвинувачених членів ДВК 69 одномандатного виборчого округу, визнали свою вину у інкримінованих злочинах.



Пресслужба прокуратури Закарпатської області
Категорія : Кримінал


Залишити Коментар