Українські ляльки мандрують світом - виставка ляльок пройде в Ужгороді

січня 09 / 2022


Закарпатський музей народної архітектури та побуту 11 січня 2022 р. о 15:00 запрошує на відкриття міжнародної виставки «Українські ляльки мандрують світом».

Головним ініціатором та організатором є майстрині-лялькарки діаспори. Виставка є результатом міжнародного проєкту «Ляльки в костюмах країн Європи». Започаткували проєкт Ніна Хаген з Норвегії разом з Тетяною Золочевською з Німеччини.

Експозиція сформована на основі колекції майстринь діаспори «Ляльки в костюмах країн Європи» та об’єднує Європу і Україну за допомогою ляльки. Майстрині з виготовлення традиційної народної ляльки-мотанки знайомлять з жіночим костюмом різних країн. Натхнено працювали в Франції, Португалії, Німеччині, Норвегії, Україні, Бразилії. Виставка налічує 70 авторських ляльок у народному строї країн Європи, серед яких: Австрія, Ісландія, Греція, Естонія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія. Українська культура мандрує світом. 15 учасниць проєкту є членами Національної спілки Народних майстрів України.

Виставка діятиме до 31.01.2022 року.

Про це повідомляє Закарпатський музей народної архітектури та побуту.
Категорія : Анонси


Залишити Коментар