Припущення «адвоката» Хабібулліна привели до нового витка конфлікту ромів на Закарпатті?

вересня 09 / 2024

У листопаді минулого року під час виборів барона в селі Підвиноградів Берегівського району сталася масова бійка, внаслідок якої трагічно загинув 34-річний ром. Поліція затримала підозрюваного, якого вважали організатором конфлікту, проте згодом суд вирішив звільнити його під заставу. Підозрюваного вбивства залишили під вартою, що викликало обурення родичів загиблого. Вони почали протестувати, вимагаючи справедливого рішення суду – щоб всі винні залишалися за ґратами, доки триває слідство.

Ситуація в громаді загострювалася, і новий конфлікт був лише питанням часу. Невдовзі в соціальній мережі Facebook з'являється публікація під ніком «Хабуллін/13 відділ», яка містить припущення ( не твердження, або звинувачення) - ред. про те, що адвокат підозрюваних Олексій Фазикош нібито отримав «адвокатський гонорар» у сумі 61 тисяча доларів (або 31 тисяча – за іншими версіями), щоб вплинути на хід справи.




Цей пост миттєво привернув увагу потерпілої сторони, яка звернулася до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити інформацію, викладену у публікації. У відповідь на ці звинувачення в громаді спалахнув новий конфлікт: одна зі сторін ромів побила будинки іншої.

Постраждалі закликають поліцію втрутитися і провести розслідування, щоб уникнути подальшого насильства.



Категорія : Важливе


Залишити Коментар