Зміна керівництва Закарпатської ОДА: що далі?

вересня 07 / 2024

Про те, що Віктор Микита піде з посади голови Закарпатської ОДА, у кулуарах влади говорили вже близько року. Для багатьох такий розвиток подій не став несподіванкою. Відкритим залишалось питання, хто наступний очолить ОДА та що буде далі.

На одній із останніх нарад Віктор Микита заявив, що після бюрократичних процедур очільником області стане Мирослав Білецький. Така заява дещо випередила рішення Президента і могла бути сприйнята в Офісі Президента неоднозначно. Однак деякі стверджують, що Микита й надалі матиме певний вплив на область, зокрема й на кадрові питання.

Проте, як показує політичне життя в Україні, нічого не буває вічним. Закарпаття завжди привертало увагу різних політичних сил, тому очікувати, що влада перейде "тихо", не доводиться.

Прикладом вже може служити реакція Ігоря Мосійчука, який у своєму телеграм-каналі почав критикувати Мирослава Білецького, витягуючи з шафи компромат. Однак, враховуючи опозиційність Мосійчука до влади, це скоріше позитив для Білецького, стверджують політологи.

Водночас Мирослав Білецький може бути не остаточною фігурою. Претендувати на посаду голови ОДА може також нинішній очільник Мукачівської РДА та екс-голова Луганської ОДА Сергій Гайдай. Деякі стверджують, що у Гайдая, враховуючи його підтримку в Офісі Президента, шансів стати головою ОДА навіть більше.

Крім того, до цих двох претендентів може додатися "третя сила", пов’язана з бізнес-інтересами харківчан на Закарпатті.

Факт залишається фактом: після відносного політичного затишшя, яке створив Віктор Микита в області, можуть початися цікаві часи.

Слідкуємо та спостерігаємо.

Микола Староста.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар