Щоб вступити в ЄС Україна піде на уступки закарпатським угорцям - Данілов

листопада 12 / 2023

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Україна готова до компромісів, аби досягти великої мети та стати членом Європейського Союзу.
"Ми маємо це питання вирішити раз і назавжди. Більше того, велике бажання поставити крапку в питанні корупції є й в президента. Що стосується заяви Орбана, то ви чули заяву нашого віце-прем’єр-міністра Стефанішиною, яка безпосередньо переймається цим питанням. Ми готові йти на певні компроміси в цьому питанні для того, щоб досягнути великої мети і бути членами ЄС. Складного там нічого немає і я не думаю, що для нас це буде важко. Відповідні нормативно-правові акти вже підготовлені. Більше того, думаю, вони обов’язково будуть прийняті для того, щоб Угорщина не спекулювала на тих чи інших речах", - зазначив Олексій Данілов.

Така заява вказує на те, що українська влада готова піти на уступки закарпатським угорцям, змінивши Закон про Освіту та про національні меншини.

Наразі ще актуальним залишається відкриті в Україні кримінальні справи стосовно угорських політиків тому більш,як ймовірно Угорщина буде вимагати їх закриття.

Також актуальним є затягування з боку МЗС з призначенням нового посла України в Будапешті, що теж не зближує Україну до ЄС.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар