Містичне Закарпаття – ліс в якому можна зійти з розуму та переміститися в просторі урочище «Туркоганти» (фото)

липня 04 / 2023

В Закарпатті, розпочався сезон збору грибів та ягід але не підготовленим грибникам в деякі ліси йти не варто. За інформацією рятувальників в області за сезон губляться до 20-25 місцевих жителів, а інколи і такі які все життя прожили в лісі.
Цікава та містична історія урочища «Туркоганти», яке знаходиться неподалік міста Виноградів Берегівського району.
За словами місцевих жителів тут з споконвіків творилося, щось паранормальне, були випадки, що навіть жителі,які тут живуть вийшовши вночі в туалет до хати не могли повернутися і не зрозуміло як переміщалися в просторі в інше місце. За словами старожилів, були випадки коли місцеві жителі зустрічали невідомих тварин,яких ніколи тут не водилися, або весільні кортежі. Також за їхніми словами, були випадки коли жителі з сусідніх сіл заблудившись в лісі сходили з розуму. Ще цікаво, що приблизно в один і той період ( ймовірно у Вальпургієву ніч – ред.) вони чують дивні звуки ніби, щось в небі літає. Не залишили без уваги містичний ліс і відьми, яких тут бачать систематично, цікаво, що вони «маскуються» під збирачів, але чомусь дивно одягненні та мають довге чорне волосся.
Ще цікаво, що за площею ліс не дуже великий (не тайга – ред.), але людина йдучи в одному напрямку повертається на попереднє місце, як кажуть місцеві людину починає «водити» і знайти вихід без по сторонньої допомоги, вона не може.
Були випадки, що грибники блукали цілий день і тільки під вечір приходили в хати місцевих жителів та просили допомогти їм потрапити в село Онік або Букове.

Ті грибники, які вже потрапляли в такі халепи в «Туркогати» по гриби вже не ходять.

Ще цікавий факт у деяких місцях урочища ніякого мобільного зв’язку нема!

На фото – мітка грибника, щоб не заблудитися та відьми чекають п’ятого….



Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар