Закарпаттю «Вільну економічну зону» – не буде раб захищати свої кайдани

лютого 11 / 2022

Економічна та політична ситуація, яка наразі склалася в Україні несе загрозу її подальшого існування. Історія «колесо», яке крутиться та якщо проаналізувати дану ситуацію з історичними прикладами такого стану то вона може привести до катастрофи.

Тут будуть доречні слова відомого фінського генерала Карла Густава Маннергейма : «Перед тим, як тратити величезні гроші на оборону, треба створити для людей той рівень життя, який вони будуть захищати».

Слова Маннергейма, можна трактувати по різному, але історичний приклад СРСР в якому, була маса зброї, яку так наводнюють Україну і низький рівень життя , тому яскравий приклад. СРСР розвалився і практично ніхто крім верхівки країни за ним не плакав.

Ще можна додати, що раб не буде захищати свої кайдани хіба насильно, але при першій можливості він втече або зрадить.

Тільки економічно сильна Україна, може протистояти будь-яким загрозам, як з середини та зовні та всі можливості в неї для цього є! Зрозуміло, що сильну Україну у світі нікому не треба для чого комусь конкурент, але це треба змінювати.

Постає питання як?

Почати потрібно з «депресивного» та «дотаційного» Закарпаття, чому в лапках, а тому що не зовсім воно так, якщо підрахувати тільки транзитний потенціал області і додати до нього заробітчан то ситуація буде не на користь якогось київського чиновника, який роками виводить ці цифри відпочиваючи десь в Буковелі, або на Канарах.

Про вільну економічну зону та технопарки в Закарпатті, говорять багато років, але далі розмов справа не рушила і в першу чергу в цьому не зацікавлені в Києві. Для чого комусь давати економічну свободу коли можна сидіти на бюджетних потоках і тупо їх ділити, але це рано або пізно приведе до краху. Якщо регіони не будуть розвиватися не буде збільшення бюджетних надходжень відповідно не буде грошей на армію. Круг замкнувся. Відповідно ті київські чиновники нічого не роблячи продовжують рубати сук на якому самі і сидять та рано або пізно самі будуть в «кандалах» – можливо і російських.

Факт той що якщо щось кардинально не змінювати не створювати нових робочих місць не розвивати економіку не підіймати рівень життя простих українців добром це не закінчитеся.

Вільна економічна зона в Закарпатті, може дати старт економічного розвитку всієї України, відповідно можна буде показати жителю Криму або Донбасу, як добре живуть українці тоді не треба буде когось кудись тягнути.

Микола Староста.

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар