СБУ Закарпаття повинна розслідувати діяльність іноземних недержавних фондів (рухів), які блокують будівництво мега-курорту «Свидовець»

жовтня 08 / 2021

Верховний суд України, 29 вересня, скасував рішення попередніх інстанцій стосовно будівництва масштабного гірськолижного курорту на території одного із найвищих хребтів українських Карпат – Свидовця, розташованому на території Тячівського та Рахівського районів Закарпаття. Справу відправлено на розгляд першої інстанції – Закарпатського окружного адміністративного суду.
Згідно з проектом побудови мега курорту «Свидовець» на території Закарпатської області планують звести туристичний комплекс на 28 тисяч туристів із 60-ма готелями, 120-ма ресторанами та власний аеродромом. Туристів на гору підніматимуть 23 підйомники, а спускатися вони зможуть 230-ма кілометрами лижних трас.
Це десятки тисяч робочих місць, яких так критично не вистачає в гірських районах області, через це десятки тисяч закарпатців залишають своїх дітей та їдуть на чужбину та нерідко працюють на схожих курортах Австрії, Швейцарії, Франції та інших країнах навіть багато їздить в сусідній Буковель.
Тут постає декілька цікавих питань стосовно блокування будівництва мега –куроту на які ми хочемо знайти відповіді:
- чому послідовники швейцарського пастуха Бруно Мансера, який переймався тропічними лісами знищують ідею будівництва курорту «Свидовець»?
- чому французький недержавний фонд «Free Svydovets» так переймається екологією закарпатських Карпат при тому у Франції до десятка схожих курортів.
- чому на захист Карпат стали «чорні» лісоруби, які ймовірно бояться зупинення вируб лісів у випадку будівництва курорту.
- яке відношення до блокування будівництва має Силицька сироварня (Хустський район), яка теж живе з туристів і знаходиться більш, як за сотню кілометрів.
- яке відношення мають до будівництва так звані «активісти» з Галичини?
- та хто фінансує всю цю «братію» та яка їх реальна ціль?

Факт той, що хтось веде антидержавну політику та фінансує не дешеві акції «протесту», «активістів» та не дешевих адвокатів.

Звертаємось з цими питання до СБУ, які теж повинні «задуматися», а кому це вигідно? Щоб Закарпаття і надалі залишалося депресивним районом маючи унікальні природні можливості та було осередком народного невдоволення відсутність робочих місць!

В свою чергу ми проведемо своє незалежне розслідування та дано відповіді на ці запитання!

Повідомляє - https://transcarpathia.news
Категорія : Важливе


Залишити Коментар