Як зараз живе закарпатська Америка, яка майже вимерла(відео)

вересня 19 / 2021
«Нині наша Америка знову квітне, — не без гордості говорить сільський голова Новоселиці Юрій Шутко. — Щоправда, зі своєю продукцією хуторяни вже не борознять неосяжні простори СНД. Цим нині успішно займаються посередницькі фірми. Приміром, один із місцевих підприємців Василь Рішко налагодив партнерські стосунки по збуту місцевих фруктів не тільки в Україні, але й за її межами. За щедрим урожаєм сюди звідусіль без упину мчать великовагові фури. Тільки працюй, не лінуйся й отримуй прибутки й будуй свою Америку вдома!» - писали "Вісті Ужгородщини"у 2007 році.

Як бачимо у 2021 році Америка, майже вимерла люди залишають хати та їдуть на чужбину з 14 господарств лишилося всього п’ять.
Чому цей хутір, який знаходиться в селі Новоселиця, що на Виноградівщині назвали Америкою, ходять різні чутки, говорять, що колись в радянські часи весь хутір хотів туди виїхати, але їм цього не дали, а головного ініціатора цього назвали Кенеді.

Ще раніше цей хутір називали Млиновиці так, як річці, яка протікає через нього, було багато водяних млинів, а зараз не залишилося ні одного.












Категорія : Важливе


Залишити Коментар