Хто із жителів Закарпаття має право на безкоштовну вакцинацію в Угорщині

липня 08 / 2021


На початку липня Угорщина відкрила можливість вакцинації тим, хто живе вздовж кордонів з Угорщиною, тим самим ще більше збільшивши захист нашої країни та угорців за кордоном від епідемії. Вакцинація в Угорщині також доступна кожному, хто старше 18 років проживає на Закарпатті. Вони можуть зробити щеплення в пунктах вакцинації, розташованих на прикордонних пунктах Захонь, Барабас, Лоня.

Хто має право на вакцинацію?

Жителі віком від 18 років у Закарпатському повіті мають право на вакцинацію, як громадяни Угорщини, так і громадяни Угорщини.

Потрібно зареєструватися для вакцинації?

Ви повинні зареєструватися для вакцинації в пункті щеплень. Особа, уповноважена надати наступну інформацію в місці вакцинації під час отримання щеплення:

· Ім'я

· Дата народження

· Ідентифікатор документа посвідчення особи

· Ідентифікаційний документ паспорта

· Підтвердження адреси - У пункті вакцинації він повинен засвідчити нотаріальним актом, виданим у сусідній країні на його ім’я, що він проживає в населеному пункті, розташованому на території вищезазначеної адміністративної одиниці.

· Контактні дані: електронна пошта та номер телефону

· Згода на вакцинацію. Її можна завантажити з веб-сайту koronavirus.gov.hu: Заява про згоду (угорсько-англійською), Заява про згоду / Заява про згоду (Заява про згоду) - угорсько-англійсько-українською.

Що взяти з собою на щеплення?

Вакцинованих просимо принести особисті документи, паспорт та офіційний документ, що підтверджує їх адресу, оскільки вони не можуть приймати вакцину без пред'явлення.

Прибулих на щеплення просять взяти з собою велику кількість питної води!

На яких пунктах перетину кордону вони можуть прибути для вакцинації?

Закарпатці можуть в’їхати до Угорщини для вакцинації в пунктах пропуску через кордон, призначених міністром внутрішніх справ:

Залізничний перехід Захонь,
Прикордонний пункт перетину дороги Барабас,
Прикордонний перехід через дорогу Лоня.
Під час в’їзду до Угорщини уповноважені особи зобов’язані довести, що вони мають місце проживання в населеному пункті, розташованому на території вищезазначених адміністративних одиниць, за допомогою публічного документа, виданого на їх ім’я у сусідній країні.

Де робиться щеплення?

Оскільки Україна не є частиною Шенгенської зони, застосовуватимуться такі правила перетину кордону:

При перетині кордону закарпатців направляють у визначений пункт вакцинації. Це можуть бути пункти вакцинації, встановлені у вищезазначених пунктах перетину кордону (Захонь, Барабаш, Лоня), при необхідності навіть розміщені там вакцинаційні автобуси або призначені пункти вакцинації біля кордону.

Особа, яка має право на вакцинацію, зобов’язана прибути до призначеного пункту вакцинації в день в’їзду на територію Угорщини з метою вакцинації та негайно покинути територію Угорщини, але не пізніше ніж через 24 години після проведення вакцинації. або якщо щеплення не зроблено з будь-якої причини.

Яка вакцина використовується для вакцинації?

Закарпатцям роблять щеплення вакциною Янсена (достатньо однієї вакцини).

Як подати заявку на отримання угорського сертифіката захисту?

Ті, хто має право на вакцинацію, не отримують автоматично угорський сертифікат захисту, лише якщо власник просить про це окремо в пункті вакцинації. На прохання власника, захисний сертифікат повинен бути вручений особистою передачею в іноземній місії.

Хто є іноземним громадянином Угорщини, що проживає за кордоном, та / або має угорське посвідчення особи

Ми хочемо звернути вашу увагу на той факт, що громадяни Угорщини без TAJ та власники угорської посвідчення особи все ще можуть безперервно реєструватися на веб-сайті www.vakcinainfo.gov.hu, і після їх дійсної реєстрації вони можуть автоматично замовити зустріч на щеплення на порталі www.eeszt.gov.hu.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар