Валерій Лунченко прокоментував узурпацію посади голови Групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною

червня 02 / 2021

Описує ситуацію народний депутат Валерій Лунченко на власній сторінці в Фейсбук:

“Вчора, 1 червня, відбулася безпрецедентна подія: вперше в стінах парламенту відбулась узурпація посади голови Групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною.

А саме, без письмового та, навіть, усного повідомлення усіх членів вищезазначеної групи було скликано засідання , на якому з 63 членів, були присутні 34 – всі представники фракції «Слуги народу».

На засіданні було прийнято рішення усунути з посади співголів групи (до речі, єдиних депутатів, які мають угорське коріння) – Нестора Шуфрича та мене. І призначити на посаду – ні кого іншого, а Миколу Тищенка!

Такі дії є неприпустимими, які порушують норми Положень ВРУ, та просто норми людського виховання,честі та гідності.

Я направив офіційного листа до Голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександру Мережку та голові підкомітету з питань міжпарламентського співробітництва Єлизаветі Ясько з проханням надання офіційних роз’яснень щодо законності проведення даних засідань.

А також тут ,публічно, прошу Вас, Олександре Олександровичу Олександр Мережко та Єлизавето Олексіївно Lisa Yasko, не піддаватись на провокації . Як молоді політики, Ви маєте зберегти свою честь , гідність та повагу своїх виборців, адже тепер рішення за Вами!

Такі дії стовідсотково не приведуть до покращення стосунків між Угорщиною та Україною, які налагоджені нами протягом останніх років.”

Категорія : Важливе


Залишити Коментар