Владіслав Поляк: Почути і зрозуміти один одного - запорука якісної роботи на благо рідного краю

грудня 06 / 2020

Протягом останнього пленарного тижня український парламент ухвалив низку важливих законопроєктів. Своїми думками про робочий тиждень поділився і закарпатський обранець Владіслав Поляк.

Цьогорічна зима видається навіть не теплою, а гарячою. І йдеться не про показники наших термометрів. Ситуація з пандемією коронавірусу все більше екстраполюється на стан економічного сектору країни. Це, у свою чергу, природньо підвищує градус невдоволення з боку наших громадян.

Все це вимагає від від влади підвищеної відповідальності у прийнятті рішень, які раціонально вимальовуватимуть дорожню карту вирішення тих чи інших проблем.

У такий період варто зберігати холодний розум та продовжувати працювати згідно зі своїми принципами та прямими обов’язками. Почути запит суспільства та виконати свою роботу чесно перед своїми обранцями.

Протягом останнього тижня український парламент ухвалив низку важливих законопроєктів.

Одним із таких питань є здійснення кроків до вирішення так званої «Конституційної кризи».

Нагадаю, через визнання Конституційним судом неконституційними норм щодо недостовірного декларування та повноважень НАЗК Україна ризикувала втратити підтримку МВФ, Світового банку та інших міжнародних партнерів.

До того ж, це рішення також це ставить під сумнів безвізовий режим із ЄС.

Цього тижня парламенту вдалося знайти компромісне рішення, яке набрало більшість у сесійній залі.

289 голосами «за» народними обранцями було підтримано законопроєкт №4460-д, який відновлює кримінальну відповідальність за недостовірне декларування – за брехню про статки передбачені штраф і обмеження волі.

У свою чергу спікер Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв, що підпише закон 7 грудня, щоб його встигли опублікувати до Нового року, а народні обранці запевнили головуючого, що не блокуватимуть цю законодавчу ініціативу шляхом реєстрації постанов.

Вкрай важлим рішенням вважаю підтримку проєкту закону про скорочення реєстрації вакцин до п’яти днів.

Низка провідних світових фармацептичних компаній повідомили про завершення розробки вакцин від коронавірусу, тому я твердо переконаний, що Україна повинна бути готова до закупки вакцин та подальшої оранізації заходів з подолання пандемії, зокрема – на законодавчому рівні.

В цьому контексті вважаю, що парламент також повинен посилити відповідальність за виробництво і продаж сфальсифікованих вакцин.

Останнім часом в суспільстві гостро стояло питання про врегулювання ситуації навколо малого бізнесу.

Саме тому Верховна Рада прийняла рішення про відтермінування обов’язкових касових апаратів для ФОПів 2-4 груп до 1 січня 2022 року.

Ухваленню нового закону про касові апарати для підприємців передували кількатижневі протести підприємців.За доопрацьований і зареєстрований у вівторок, 1 грудня законопроект проголосували в цілому 319 народних депутатів.

Серед інших, прийнятих цього пленарного тижня, законів і ті, що повинні підтримати підприємців та працівників на період карантину.

У розрізі реальних можливостей бюджету цього тижня парламентарями також було прийняті рішення на підтримку платників податків на період коронавірусної кризи.

Загалом перший грудневий пленарний тиждень виявився продуктивним та насиченим.

На моє тверде переконання, якісна робота парламенту можлива тільки у розрізі постійного діалогу з громадою. Почути і зрозуміти один одного – запорука якісної спільної роботи на благо розвитку рідного краю!
Категорія : Важливе


Залишити Коментар