Злочинці і хабарники Русанюк та Костелеба-Веремчук знову рвуться до влади

вересня 29 / 2020

Трохи більше двох років тому Виноградівщина прогриміла на всю Україну з корупційною схемою з Михайлом Русанюком у центрі, який тоді обіймав посаду голови Виноградівської РДА.

Щоб читач пригадав, коротко нагадаємо цю історію.

У серпні 2018 року правоохоронці задокументували злочинну діяльність голови Виноградівської РДА. Вони встановили, що посадовець організував «схему» хабарництва. За укладання договорів на виконання робіт, послуг за бюджетні кошти без відповідного погодження вимагав та отримував від представників бізнесу неправомірну вигоду.

У даному випадку за укладання договору на постачання планшетів для інклюзивної освіти (для хворих на ДЦП дітей) та перерахунок бюджетних коштів відповідно до виконаних умов договору голова РДА вимагав 25 тисяч гривень хабара. Кошти останній отримував у декілька етапів. Затримали його під час передачі «траншу».

У цьому скандалі також замішана тодішня заступника Михайла Русанюка Наталія Костелеба-Веремчук, яка також, згідно зі свідчення, отримувала долю з цих відкатів. Ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, попри всі докази, відчайдушно захищав свого підлеглого. Аж поки Нацполіція не розсекретила телефонні розмови і не з’ясувалося, що і він знав, про все, що коїться у Виноградові.



Що маємо сьогодні?

Маємо колишнього голову РДА Михайла Русанюка, ставленика екс-регіонала Бушка, корупціонера-хабарник із кримінальною справою за плечима, який балотується від «Батьківщини» до Виноградівської ОТГ. Маємо його заступницю Наталію Костелебу-Веремчук, ім’я якої теж фігурує у кримінальній справі, і за якою теж прослідкували не одну корупційну схему, із посмішкою очолює список від президентської партії «Слуга народу» до Виноградівської ОТГ та Закарпатської обласної ради. Успішних бізнесів вони не мають, зате вміють красти державні кошти, і саме для цього знову рвуться до влади. Але виборець не сліпий: злочинцям не місце у новообраних радах.

Повідомляє - Закарпатський інсайдер.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар