Схема на мільйони - як Виноградівська РДА та екс-регіонал планують заробити на сміттєзвалищі

травня 06 / 2020
Схема на мільйони - як Виноградівська РДА та екс-регіонал планують заробити на сміттєзвалищі

Одним з головних пріорітетів нової виконавчої влади Закарпаття є вирішення «сміттєвого» питання.

І правда, закарпатські села потопають від сміття - ресурси існуючих звалищ вичерпано, а сміттєпереробних заводів досі немає.

Не так давно районні держадміністрації отримали чітке завдання - вирішити проблему сміттєвого колапсу у своїх районах.

Проте, закарпатські РДА не були б РДА, та ще й закарпатськими, якби згадувана тема миттєво не стала оковитою корупцією та схематозом.

Як стало відомо, 5 травня 2020 року, у с. Горбки, заступник голови Виноградівської РДА Наталія Костелеба-Веремчук провела таємну зустріч з Веряцьким та Королевським сільськими головами та з екс-очільником фракції Партії Регіонів у Виноградівській районній раді Грігою Миколою.

Метою зустрічі стала пропозиція чиновниці перетворити територію місцевого хімзаводу на чергове масштабне сміттєзвалище без проведення громадських слухань.

Гріга Микола є засновником юридичної особи ПАТ «ЗАТИСЯНСЬКИЙ ХІМІЧНИЙ ЗАВОД» у с. Горбки, який в минулому організував схеми з розкрадання виробничих ліній, дорогоцінних металів та іншої господарської техніки та майна заводу.

Ось, як завод виглядає сьогодні:

Схема на мільйони - як Виноградівська РДА та екс-регіонал планують заробити на сміттєзвалищі


В 2015 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо безпідставної невиплати працівникам ПАТ «Затисянський хімічний завод» заробітної плати в сумі 243,3 тис. гривень.

Після повного розкрадання майна та грошей підприємства, правління заводу запустило процес визнання заводу банкрутом.

В квітні 2016 року, Господарський суд Закарпатської області таки визнав банкрутом і відкрив ліквідаційну процедуру щодо ПАТ «Затисянський хімічний завод».

Станом на сьогодні юридична особа ПАТ «Затисянський хімічний завод» досі знаходиться в стані припинення.

На їх щастя, з цікавою темою для розмови підійшла Наталія Костелеба-Веремчук, яка запропонувала перетворити збанкрутіле підприємство на масштабне звалище для сміття.

При цьому непогано заробити на цій схемі керівникам хімзаводу та представникам сільскої ради, не забувши про власну кишеню.

Зрозуміло, що Виноградівська РДА або ОДА будуть вимушені викупити або взяти у платну оренду землі хімзаводу. Сільрада - проштовхнути фейкові громадські слухання та надати дозвіл.

Подейкують - йде мова про мільйони гривень платників податків, частина з яких повинна осісти у кишенях чиновників згадуваної райдержадміністрації.
Категорія : Важливе


Залишити Коментар